Gerendavázas kerti medence építése

Az újszerű építési módszert látva sokan kedvet kapnak a kerti medencéhez. Nem kell ugyanis, ásni, felforgatni vagy milliókat költeni. A gerendavázas medence ráadásul szép, mint egy igényes kerti bútor.

Kerti medencére sokan vágyunk a nyári hónapok alatt, de a kivitelezés költségei és kertünk felforgatása miatt könnyen ellenállunk a csábító vágynak. Van azonban olyan medenceépítési  lehetőség is, amely a felfújható műanyag  medencék világán messze túlmutat. Ilyen például a természetes gerendavázas medence, amely jól belesimul a kertbe és még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira, mintha betonvázas süllyesztett medencét építenénk.

Gerendavázas kerti medence

A gerendavázas medence a talaj felszíne fölött épül, akár egy gerendaház. Itt megtekinthető képeken: http://e-kert.hu/hu/katalogus/medencek.html

Ha a medence alatti talajt előkészítettük, akkor a medence az előre gyártott elemekből 1 nap alatt felépíthető. A gerendaváz nemcsak dísz, hanem teherhordó szerkezet is. A gerendaváz 45mm vastag, impregnált (nagy nyomáson telített) faanyagból épül. A belsejébe egy előre gyártott medencefólia kerül.

A Weka gerendavázas kerti medence falai tetszőleges színre lefesthetők például Remmers kültéri padlóolajjal. A medence szerkezete könnyen összeépíthető a meglévő terasszal, de fából készülő napozóteraszokkal is bővíthető, környezete pedig kültéri padlóburkolatokkal csinosítható. Néhány példa erre: http://e-kert.hu/hu/katalogus/kulteri-padlo-fa-terasz.html

Sunshine

A fánál keresve sem találnánk természetesebb, a zöld kerthez jobban illeszkedő anyagot a medence elkészítéséhez. A gerendavázas medencének pedig vannak még előnyei:

  • mivel a medence a talaj felszíne fölé épül, könnyen megépíthető magas talajvízzel rendelkező területeken is
  • fontos, hogy a kisgyermekes családoknál a térből kiemelt medencetest megakadályozza, hogy a gyerekek beleessenek a medencébe (nem kell köré kerítés)
  • az ilyen típusú kerti medencék víztisztása homokszűrő (makro szűrő) berendezéssel történik, amelyet további víztisztaságot elősegítő eszközzel UV-C környezetbarát tisztítási technológiával is el lehet látni
  • az UV-C víztisztítás segítségével a szükséges klór mennyisége akár 60-80%-kal is mérsékelhető

Ki ne szeretne ilyet?

A gerendavázas medencék és más kerti bútorok építésére szakosodott e-kert örömmel megválaszolja az érdeklődők kérdéseit.

A forgalmazó: www.e-kert.hu

A gyártó: www.weka.hu

Gerendavázas medence

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR